Systems Engineer

Omschrijving

Met jouw helikopterview, technisch inzicht en kennis zorg jij er als Systems Engineer samen met het gedreven en professionele team voor dat Kwant Controls marktleider in de maritieme sector is en blijft! Een verantwoordelijk en afwisselende functie.


Kwant Controls is al jaren de toonaangevende fabrikant van state of the art high-end nautische controls en systemen voor zeeschepen. Continue gericht op het leveren van producten met een hoge mate van kwaliteit en betrouwbaarheid met vooruitstrevende innovaties in techniek en processen. Vanuit de vestiging in Sneek bedienen wij met ruim zestig medewerkers onze maritieme klanten wereldwijd. Ter uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een Systems Engineer.


Wat ga je doen?

Als Systems Engineer ben je eindverantwoordelijk voor de technische aspecten van de besturingssystemen en de hardware- en software modules van deze systemen. Jij houdt je bezig met het organiseren en de technische inhoud van deze systemen. Daarbij houd jij contact met de opdrachtgevers, communiceer je de technische gegevens en zal je samenwerken met interne en/of externe ontwerpers voor detailengineering. Het team bestaat uit drie System Engineers (waarbij jij de derde bent), drie Elektro Hardware Engineers, drie Software Engineeres en aansluitend de Commissioning Engineers. Het team wordt geleid door de Manager Systems. De System Engineer is leidend in het maken van een functionele/ technische specificatie waaruit de rest van het team zijn werk doet. 


Om alles in goede banen te laten verlopen stel je specificaties voor het systeem en een plan van aanpak voor het ontwerpproces op. Hierbij stuur je de software, hardware en test engineers intern aan. Dit doe je zowel op locatie in Sneek, als aan boord van schepen in binnen- en buitenland. Belangrijk is dat je hierbij beschikt over een helikopterview.

Veel voorkomende werkzaamheden zijn daarnaast:

 • Het definiëren van modules op top-level technisch werkniveau voor nieuwe besturingssystemen;
 • Het afleggen van verantwoording van ontwerpoverwegingen door het aanleveren van bijpassende technische modellering en analyses;
 • Het zorgen voor een verwerving van order specifieke componenten en de beschikbaarheid daarvan bewaken gedurende de product life cycle;
 • Het in bedrijf stellen en inregelen van producten en systemen bij klanten (zowel technisch als operationeel);
 • Het opleiden en technisch instrueren van de klanten en productiepersoneel;
 • Het vastleggen van specificaties in schema’s (20 Sim, 20Sim4C, M-PLC, Bachmann, Vector, WAGO);
 • Het rapporteren over wijziging- en verbeteringsvoorstellen en uitgevoerde werkzaamheden / meetprotocollen (i.e. revisiebeheer).

Het betreft een fulltime functie voor 40 uur per week.

Vereisten

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een toegewijde Systems Engineer met zowel technisch als organisatorisch inzicht. Een teamplayer die planmatig te werk gaat, kennis en ervaring heeft met scheepsdynamica en bereid is af en toe te reizen. Daarnaast ben je in het bezit van onderstaande functie-eisen:

 • Je hebt minimaal twee jaar relevante ervaring met het ontwerpen en/of specificeren van besturingsmodules en -systemen, bij voorkeur voor het voorstuwen en besturen van zeegaande schepen;
 • WO-niveau werk- en denkniveau, bij voorkeur onderbouwd met een afgeronde studie op WO-niveau (Technische universiteit, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Natuurkunde);
 • Beheersing van de Nederlands en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Daarnaast is beheersing van de Duitse taal zeker een pluspunt;
 • Aantoonbare ervaring met geautomatiseerde systemen (bijv. Exact) en Microsoft Office;
 • Kennis en ervaring met human-factors, stromingsleer, embedded systemen, real-time operation systemen, modelering, simulering van mechatronische systemen (MATLAB/SIMULINK, 20SIM) en MS-projects.

Werken bij Kwant Controls betekent dat je aan de slag gaat in een inspirerende, prettige werkomgeving met enthousiaste collega’s bij een marktleider in de maritieme sector. Daarnaast kun je rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.


Ben je geïnteresseerd? Dan maken wij graag kennis met jou! Solliciteer en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!