Systems Engineer

Omschrijving

Met jouw helikopterview, technisch inzicht en kennis zorg jij er als Systems Engineer samen met het gedreven team voor dat Kwant Controls marktleider in de maritieme sector is en blijft! Een verantwoordelijk en afwisselende functie vol met innovatieve en technische mogelijkheden.


Kwant Controls is al jaren de toonaangevende fabrikant van state of the art high-end nautische instrumenten en systemen voor zeeschepen. Door continue te innoveren, door onder andere samenwerkingen met universiteit van Groningen en het Innovation Cluster Drachten (ICD), wordt Kwant Controls gezien als leidend voor de niche van human machine interface waarin Kwant Controls opereert. Vanuit de vestiging in Sneek bedienen wij met ruim zeventig medewerkers onze maritieme klanten wereldwijd. Ter uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een Systems Engineer.


Wat ga je doen?

Als Systems Engineer ben je eindverantwoordelijk voor de technische aspecten van de besturingssystemen en de hardware- en software modules van deze systemen. Jij houdt je bezig met het organiseren en de technische inhoud van deze systemen. Daarbij houd jij contact met de opdrachtgevers, communiceer je de technische gegevens en zal je samenwerken met interne en/of externe ontwerpers voor detailengineering. Het team bestaat uit drie System Engineers (waarbij jij de derde bent), drie Elektro Hardware Engineers, drie Software Engineeres en aansluitend de Commissioning Engineers. Het team wordt geleid door de Manager Systems. De Systems Engineer is leidend in het maken van een functionele/ technische specificatie waaruit de rest van het team zijn werk doet. Ook heb je als Systems Engineer een centrale rol bij de uiteindelijke integratie van prototypes en seriemodellen in samenwerken met de afdeling R&D.


Om alles in goede banen te laten verlopen stel je specificaties voor het systeem en een plan van aanpak voor het ontwerpproces op. Hierbij stuur je de software, hardware en test engineers intern aan. Dit doe je zowel op locatie in Sneek, als aan boord van schepen in binnen- en buitenland. Belangrijk is dat je hierbij beschikt over een helikopterview.

Veel voorkomende werkzaamheden zijn daarnaast:

 • Het definiëren van modules op top-level technisch werkniveau voor nieuwe besturingssystemen;
 • Het overleggen van ontwerpoverwegingen door het aanleveren van bijpassende technische modellering en analyses;
 • Het communiceren van technische gegevens naar de opdrachtgever;
 • Samen met de sales engineer stel je de specificaties van het systeem op en stellen jullie een plan van aanpak voor het ontwerpproces op;
 • Het inhoudelijk aansturen van het ontwerpproces voor besturingssystemen;
 • Het definiëren van modules op top-level technisch werkniveau bij nieuwe besturingssystemen;
 • Het vastleggen van specificaties in schema’s (20 Sim, 20Sim4C, M-PLC, Bachmann, Vector, WAGO);
 • Het opstellen van functionele en technische specificaties, installatieomschrijving, afname protocollen, handleiding en bedieningsinstructies.

Het betreft een fulltime functie voor 40 uur per week met zicht op een vaste aanstelling.

Vereisten

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een toegewijde Systems Engineer met zowel technisch als organisatorisch inzicht. Een teamplayer die planmatig te werk gaat, kennis en ervaring heeft met scheepsdynamica en bereid is af en toe te reizen. Daarnaast ben je in het bezit van onderstaande functie-eisen:

 • Je hebt minimaal twee jaar relevante ervaring met het ontwerpen en/of specificeren van besturingsmodules en -systemen, bij voorkeur voor het voorstuwen en besturen van zeegaande schepen;
 • HBO+ of WO-niveau werk- en denkniveau, bij voorkeur onderbouwd met een afgeronde studie (Technische universiteit, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Natuurkunde);
 • Beheersing van de Nederlands en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Kennis en ervaring met human-factors, stromingsleer, embedded systemen, real-time operation systemen, modelering en simulering van mechatronische systemen (MATLAB/SIMULINK, 20SIM).

Werken bij Kwant Controls betekent dat je aan de slag gaat in een inspirerende, prettige werkomgeving met enthousiaste collega’s bij een marktleider in de maritieme sector. Kwaliteit is een belangrijke factor bij Kwant Controls even als innovatie, waardoor je echt trots kunt zijn op de producten die geleverd worden. Daarnaast kun je rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €4000,- en €4500,- bruto per maand.


Ben je geïnteresseerd? Dan maken wij graag kennis met jou! Solliciteer en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Helle Koning-Kruitwagen 0515 746014 | helle@jobz-on.nl