Commissioning Engineer

Omschrijving

Gaat jouw technisch hart sneller kloppen van het plannen, controleren, testen en functioneel gereed maken van installaties en systemen van prachtige besturing- en controlesystemen voor zeeschepen? Heb je enige ervaring in engineering en wil je aan de slag voor dé wereldwijde marktleider in state of the art nautische besturing- en controlesystemen? Dan is dit je kans! Wij zijn op zoek naar een Commissioning Engineer.

Kwant Controls is al jaren de toonaangevende fabrikant van state of the art high-end nautische instrumenten en systemen voor zeeschepen. Continue gericht op het leveren van producten met een hoge mate van kwaliteit en betrouwbaarheid met vooruitstrevende innovaties in techniek en processen. Vanuit de vestiging in Sneek bedienen wij met ruim zestig medewerkers onze maritieme klanten wereldwijd.

Wat ga je doen? 

Je werkzaamheden bestaan uit o.a. het aan de hand van (het aangeleverde) tekeningen- en materialen pakket en inbedrijfstelling-protocollen coördineren van alle werkzaamheden t.b.v. testen, inbedrijfstelling en het inregelen van systemen Het plannen, begeleiden en realisatie van het opbouwen van de systemen, maakt deel uit van de werkzaamheden. Dit begint bij het sorteren van de benodigde informatie m.b.t. technische specificaties, schetsen en schema’s en testprotocollen. Je ziet toe op een tijdige gereedheid van de benodigde onderdelen waarbij je nauw samenwerkt  met de betrokken Project/Systeem Engineer.

 

Aan boord van een schip ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten bij technische vragen over de installatie- en servicewerkzaamheden en in voorkomende gevallen stel je zelfstandig en/of in teamverband elektrische installaties in bedrijf op locaties in zowel binnen- als buitenland. Een hoge graad van technische bekwaamheid en onafhankelijkheid is vereist, aangezien steun vanuit het bedrijf door tijdverschillen vaak niet onmiddellijk beschikbaar is.

Vereisten

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker met HBO werk- en denkniveau richting Elektrotechniek, Besturingstechniek of Industriële Automatisering en kennis van en ervaring met softwareontwikkeling. Hiernaast is kennis van en ervaring met mechanische systemen, hydraulische en pneumatische installaties een pre. Je bent goed in staat om zelfstandig of in teamverband systemen aan boord in te regelen, waarbij je ook in staat bent om de klant technisch te instrueren en eventueel op te leiden.

Wat mag je van ons verwachten?

Een inspirerende, prettige werkomgeving met enthousiaste collega’s bij een marktleider in de maritieme sector. Verder beschikken wij over goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, doorgroei-en opleidingsmogelijkheden. 


Ben je geïnteresseerd? Dan maken wij graag kennis met jou! Solliciteer en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!