Commercieel technisch medewerker

Omschrijving

De verschillende klanten van Kwant Controls technisch ondersteunen en adviseren op het gebied van voortstuwingssystemen (Propulsion Control Systems), voor nieuwbouw en refit van schepen, daar houd jij je voornamelijk mee bezig als commercieel technisch medewerker. Een afwisselende functie die vele mogelijkheden biedt.


Kwant Controls is al jaren de toonaangevende fabrikant van state of the art high-end nautische instrumenten en systemen voor zeeschepen. Door continue te innoveren, door onder andere samenwerkingen met de universiteit van Groningen, Twente en het Innovation Cluster Drachten (ICD), wordt Kwant Controls wereldwijd gezien als leidend voor de niche van human machine interface waarin Kwant Controls opereert. Vanuit Sneek bedienen wij met ruim zestig medewerkers onze wereldwijde maritieme klanten.


Na meer dan 80 jaar nautische instrumenten te bouwen voor complexe en veelal zeegaande schepen (van cruiseschip tot marine fregat) zijn wij 10 jaar geleden ons gaan richten op voortstuwingssystemen. Daarbij hebben we een groeiende installed base variërend van baggerschepen tot hogesnelheid ferry’s. Voor deze tak zijn wij op zoek naar een gedreven commercieel technisch medewerker.


Wat ga je doen?
Als commercieel technisch medewerker ben je onderdeel van een jong team dat bestaat uit drie mede- commercieel technische medewerkers, twee systems engineers en drie dames voor sales support. Jij bent het technisch commercieel aanspreekpunt voor de klant en medeverantwoordelijk voor een optimale inzet van de verschillende technische oplossingen. Jij spreekt de taal van de klant en geeft op technisch gebied advies.

Het werkproces en werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn:

  • Het eerste contact leggen met de (potentiële) klant, afleggen van bezoeken en uitbouwen van relaties;
  • Het identificeren van marktkansen en leveren van input voor systeem/productontwikkeling;
  • Het inwinnen van informatie, opstellen van technisch functionele specificaties en offertes met ondersteuning van de system engineers om deze vervolgens uit te geven en op te volgen;
  • Verantwoordelijkheid voor het winnen van de projecten.

Daarnaast onderhoud je proactief het relatiebeheer met regelmatige bezoeken in binnen-en buitenland. We leveren de systemen voornamelijk in Europa. Het vervoer naar klanten wordt geregeld, met indien noodzakelijk een leaseauto.

Het betreft een fulltime functie voor 40 uur met zicht op een vaste aanstelling. Hierbij zijn je reguliere werktijden van 08:00 uur tot 16:30 uur.

Vereisten

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een gedreven commercieel technisch medewerker met een technische achtergrond. Je hebt een aantal jaar ervaring in een technische of commerciële omgeving en gaat proactief te werk.

Daarnaast vragen wij:

  • HBO niveau, bij voorkeur een afgeronde HBO (of WO) opleiding richting van Electrical Engineering, elektrotechniek of maritieme techniek;
  • Of een HBO diploma Technische Bedrijfskunde met een aantal jaar ervaring in de scheepsbouw of luxe jachtbouw;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal, zowel in woord als geschrift;
  • Dat je goed kunt samenwerken, maar je ook zelfstandig je weg vindt;
  • Dat je organisatorisch sterk bent en houdt van duidelijke afspraken en planningen;
  • Dat je nieuwsgierig bent en graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in jouw branche.

Wat bieden wij?

Een leuke, afwisselende functie met veel mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Kwant Controls stimuleert om te blijven leren en te ontwikkelen en biedt hier mogelijkheden voor. Je kunt rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen. Daarnaast kun je rekenen op een bruto maandsalaris tussen de €4000,- en €5000,-. 


Ben je geïnteresseerd? Dan maken wij graag kennis met jou! Solliciteer en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Helle Koning-Kruitwagen 0515 746014 | helle@jobz-on.nl